Prima pagină   |   Harta site-ului   |    Flux RSS   |   Abonare la stiri prin email   |   Contacte

   |   Text size:
     Română      English      Русский

 
 
 
 

 


Proiecte implementate  »  Anul 2012
Anul 2012

1. Titlul proiectului: Monitorizarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova”

Durata: 1 octombrie 2012 - 31 ianuarie 2014

Scopul: Consolidarea rolului societății civile în protejarea și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități prin crearea și sprijinirea unor rețele naționale durabile și puternice ale organizațiilor persoanelor cu dizabilități și alte organizații ale societății civile (de exemplu, ONG-uri de dezvoltare și de protejare a drepturilor omului, institute de cercetare, univestități) din Moldova cu abilități și experiență în angajarea monitorizarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și raportarea activităților.

Activități:

Desfășurarea unui seminar de instruire a persoanelor care vor fi angajate în activități de monitorizare a drepturilor persoanelor cu dizabilități, activități de chestionare a persoanelor cu dizabilități din Moldova, de monitorizare a imaginii persoanelor cu dizabilități în mass-emdia și atitudinea societății civile față de această categorie de persoane, elaborarea unui raport bazat pe datele obținute în urma monitorizării.

Parteneri: Organizația ”Center for Society Orientation- COD” din Serbia

Finanțator: Comisia Europeană în cadrul programului European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR)


2. Titlul proiectului: „Antreprenoriat social pentru persoane cu dizabilități

Durata: decembrie 2012- iulie 2013 

Scopul: Fortificarea capacităților ONG–urilor active în domeniul persoanelor cu dizablităţi pentru a identifica idei și oportunităţi de iniţiere a activităţilor de antreprenoriat social.

Activități:

ONG-urile participante au obținut cunoştinţe și abilităţi pentru elaborarea şi dezvoltarea unor idei de afaceri viabile, care le vor ajuta la implementarea ulteroară în practică a activităţilor de antreprenoriat social ce vor permite implicarea beneficiarilor lor în activitate și creșterea nivelului de durabilitate financiară a organizației. De asemenea în cadrul proiectului sa lucrat intens la elaborarea unui proiect de Lege privind Antreprenoriatul Social, care este lobat și propus spre aprobare de către instituțiile de stat competente.

Finanțator: Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova, implementat de FHI 360.


3. Titlul proiectului:Orientare Vocațională și Angajare în Cîmpul Muncii

Durata: 1 ianuarie - 31 decembrie 2012

Scopul: Promovarea angajării în cîmpul muncii și a integrării sociale a tinerilor cu dizabilități locomotorii din Republica Moldova.

Activități:

  • Oganizarea seminarelor informative și formarea grupurilor de iniţiativă în şase raioane ale Republicii Moldova: Ialoveni, Ștefan Vodă, Călărași, Șoldănești, Rezina și Fălești. 
  • Asistență și consultanță continuă pentru persoanele cu dizabilități locomotorii în soluționarea problemelor de angajare și cele din viața de zi cu zi
  • Asistență tehnică continuă pentru persoanele cu dizabilități locomotorii în vederea soluționării problemelor de accesibilitate și mobilitate.
  • Vizite de evaluare în familiile din 6 raioane ale Republicii în care crește un copil / tînăr cu dizabilități locomotorii
  • Seminare informative pentru adolescenți și tineri cu dizabilități locomotorii și pentru familiile lor din 6 raioane ale Republicii Moldova cu tematica angajarea în cîmpul muncii și integrarea socială
  • Pomovarea angajării în cîmpul muncii și a integrării sociale a persoanelor cu dizabilități locomotorii în rîndurile asistenților sociali, antreprenori, reprezentanți ai autorităților publice locale în 6 raioane ale republicii.
  • Promovarea drepturilor la angajarea în cîmpul muncii și intergare socială a persoanelor cu dizabilități locomotorii prin realizarea emisiunilor televizate și a maratonului

 Finanțator: Swedish Organization for Individual Relief (SOIR Moldova)


4. Titlul proiectului: Liber în acțiune

Durata: 1 octombrie 2011 - septembrie 2012

Scopul: Diminuarea fenomenului de discriminare a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii prin facilitarea / îmbunătăţirea accesului fizic la infrastructura socială. Evaluarea gradului de accesibilitate la infrastructura socială în mun. Chișinău, implicarea APL și APC în soluționarea problemelor de accesibilitate.

Activități:

  • Formarea a cinci echipe de iniţiativă pentru monitorizarea accesibilităţii şi colaborarea cu APL în vederea măririi accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii în clădirile cu destinaţie publică
  • Monitorizarea accesibilităţii a câte zece clădiri cu destinaţie publică din cinci sectoare ale or. Chişinău.
  • Evaluarea atitudinii societăţii faţă de persoanele cu dizabilităţi şi problemele de acces pe care le întâmpină persoanele cu dizabilităţi locomotorii.
  • Elaborarea, editarea şi distribuirea Raportului-analiză compilat a standardelor tehnice în domeniul accesibilităţii clădirilor pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii şi analiza actelor normative ale RM şi ale UE care se referă la accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii şi respectarea drepturilor lor la acces şi participare.
  • Elaborarea unei hărţi electronice iniţiale (machetă) a locurilor accesibile pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii din or. Chişinău
  • Încheierea unui Memorandum de Colaborare cu APL ale mun. Chişinău în vederea îmbunătăţirii accesului în clădirile publice a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii
  • Dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu preturile sectoarelor Centru, Botanica, Buiucani, Rîşcani şi Ciocana ale or. Chişinău în vederea asigurării accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii la clădirile cu destinaţie publică
  • Promovarea schimbării standardelor tehnice de asigurare a accesului în clădiri pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.
  • Maraton pentru promovarea drepturilor şi a ne-discriminării persoanelor cu dizabilităţi locomotorii din cauza accesului fizic limitat.
  • Şedinţă de lucru cu Comisia drepturile omului şi relaţii interetnice a Parlamentului RM pentru prezentarea problemei accesibilităţii la clădirile cu destinaţie publică şi discutarea soluţiilor.
  • Informarea Consiliului guvernamental pentru problemele persoanelor cu dizabilităţi referitor la Raportul-analiză compilat a standardelor tehnice în domeniul accesibilităţii clădirilor pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii şi a analizei actelor normative ale RM şi ale UE care se referă la accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii şi respectarea drepturilor lor la acces şi participare.

Finanțator: Fundația Soros Moldova

 



Proiecte implementate  »  Anul 2012

SUPORT IN ANGAJARE

 

HARTA ACCESIBILITĂȚII

 

CONTĂM PE SPRIJINUL ȘI IMPLICAREA DVS.

Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor

cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori.

Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează.
Citeşte mai mult... Citeşte mai mult... Citeşte mai mult...

 


Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.

© 2025 Asociația "MOTIVAȚIE" din Moldova   | Politica utilizare cookie și confidențialitate |  Site elaborat de WebDesign.MD
Total vizitatori unici: 845405 | Total ieri: 239 | Total azi: 102
PAGINA ÎN SUS