Prima pagină   |   Harta site-ului   |    Flux RSS   |   Abonare la stiri prin email   |   Contacte

   |   Text size:
     Română      English      Русский

 
 
 
 

 


Conferința Națională 2014
Conferința Națională 2014

”Incluziunea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități: modele de succes și perspective de dezvoltare în Republica Moldova”

 

  Problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități sunt din ce în ce mai mult în vizorul societății civile, reprezentanților mass-mediei precum și autorităților locale și centrale. Fie că vizează problema studiilor profesionale, fie angajarea în câmpul muncii sau accesibilitatea la infrastructura socială a persoanelor cu dizabilități. Asociația ,,MOTIVAȚIE” din Moldova este una din organizațiile care vine în întâmpinarea persoanelor cu dizabilități și susține integrarea socio-profesională a acestora.

    În data de 22 octombrie 2014 Asociaţia „MOTIVAŢIE” din Moldova a organizat Conferința Națională ”Incluziunea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități: modele de succes și perspective de dezvoltare în Republica Moldova”, organizată în parteneriat cu Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova (AOPD), cu sprijinul financiar al Reprezentanței SOIR Moldova. Evenimentul a întrunit experți naționali și internaționali, persoane cu dizabilități, angajatori, reprezentanți ai diferitor instituții guvernamentale. Scopul Conferinței a fost de a prezenta modele de succes, de a evidenția dificultățile legate de incluziunea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități, de a găsi soluții și a elabora pașii necesari pentru a diminua aceste probleme. Invitatul special al conferinței naționale, Dl. Christy Lynch, directorul executiv al organizației irlandeze pentru angajare asistată KARE, a prezentat experiența sa în dezvoltarea serviciilor de incluziune în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități în statele membre ale UE, America de Nord și de Sud și Africa de Sud.

 

     La eveniment  au luat parte peste 120 de participanți din diferite domenii, inclusiv și persoane cu dizabilități, interesați de problematica angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități. În prima jumătate a zilei au fost prezentate modele de succes de angajare în câmpul muncii, iar reprezentanții instituțiilor de stat au adus la cunoștință gradul de implementare a Legii nr. 60 privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități din 30.03.2012. În partea două a evenimentului, în cadrul a 4 ateliere de lucru, au fost identificate soluții pentru o bună integrare profesonală a persoanelor cu dizabilități, care au fost integrate într-o rezoluție finală a Conferinței, ce va fi plasată pe site-ul oficial al Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova.

 

Materiale informative prezentate și elaborate în cadrul Conferinței Naționale:

1. Agenda Conferinței;

2. Lista participanților;

3. Prezentare Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova;

4. Incluziunea în cîmpul muncii a persoanelor cu dizabilități;

5. Funcționarul fiscal – în serviciul contribuabilului;

6. Reformarea serviciului de expertiză medicală a vitalității în RM sub aspect evolutiv;

7. Raport, Inspecția de Stat în Construcții;

8. Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi_RO;

9. Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi_EN;

10. Rezoluție CONFERINŢA NAŢIONALĂ Incluziunea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități: modele de succes și perspective de dezvoltare în Republica Moldova”;

11. Resolution of the National Conference.

 

Pentru mai multe detalii contactați:

Ludmila Iachim – coordonatoare de proiect, Asociația ,,MOTIVAȚIE” din Moldova

Tel: 067 300 450, 0 22 66 13 93

E-mail: ludmila@motivation-md.org

 Conferința Națională 2014

SUPORT IN ANGAJARE

 

HARTA ACCESIBILITĂȚII

 

CONTĂM PE SPRIJINUL ȘI IMPLICAREA DVS.

Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor

cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori.

Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează.
Citeşte mai mult... Citeşte mai mult... Citeşte mai mult...

 


Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.

© 2023 Asociația "MOTIVAȚIE" din Moldova   | Politica utilizare cookie și confidențialitate |  Site elaborat de WebDesign.MD
Total vizitatori unici: 845529 | Total ieri: 279 | Total azi: 226
PAGINA ÎN SUS