Prima pagină   |   Harta site-ului   |    Flux RSS   |   Abonare la stiri prin email   |   Contacte

   |   Text size:
     Română      English      Русский

 
 
 
 

 


Activități și servicii  »  Dezvoltarea grupurilor de inițiativă din regiuni
Acțiunile grupurilor de inițiativă

Persoanele cu dizabilități din mai multe raioane ale țării: Chișinău, Hîncești, Edineț, Cahul, Șoldănești, Căușeni și Sângerei, au format șapte grupuri de inițiativă, cu scopul de a atenționa autoritățile și cetățenii privind problemele sociale existente din raioanele sale: lipsa accesibilității, nerespectarea drepturilor, lipsa serviciilor sociale necesare. Un alt scop important este cooperarea cu autoritățile publice pentru rezolvarea problemelor existente prin implementarea soluțiilor eficiente, prin evaluarea și raportarea neregulilor, monitorizarea acțiunilor APL și implicarea cetățenilor. În cadrul proiectului de trei ani de zile „Tinerii cu și fără dizabilități participă activ în viața comunitară și luare a deciziilor” implementat de Asociația “MOTVAȚIE” din Moldova, grupurile au participat la 7 traininguri și o școală de vară, în cadrul cărora și-au dezvoltat și îmbunătățit abilitățile de lideri, comunicare, negociere, prezentare și raportare. În urma acestor instruiri, în cadrul Școlii de vară grupurile au finalizat 7 Planuri locale de advocacy pentru rezolvarea a cel puțin o problemă de accesibilitate din localitate, iar începând cu luna septembrie 2017 au început realizarea acestor planuri.

Mai multe acțiuni ale grupurilor de inițiativă le găsiți aici.

Evaluarea accesibilității parcărilor din or. Căușeni (08.11.2017)

Evaluarea accesibilității la farmaciile din or. Chișinău (02.11.2017)

Evaluarea accesibilității trecerilor de pietoni din or. Hîncești (27.10.2017)

Evaluarea și monitorizarea accesibilității clădirilor de menire publică din or. Cupcini (18.10.2017)

Flashmob de sensibilizare organizat de tinerii din Hîncești (07.10.2017)Activități și servicii  »  Dezvoltarea grupurilor de inițiativă din regiuni

SUPORT IN ANGAJARE

 

HARTA ACCESIBILITĂȚII

 

CONTĂM PE SPRIJINUL ȘI IMPLICAREA DVS.

Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor

cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori.

Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează.
Citeşte mai mult... Citeşte mai mult... Citeşte mai mult...

 


Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.

© 2023 Asociația "MOTIVAȚIE" din Moldova   | Politica utilizare cookie și confidențialitate |  Site elaborat de WebDesign.MD
Total vizitatori unici: 845528 | Total ieri: 279 | Total azi: 225
PAGINA ÎN SUS