Prima pagină   |   Harta site-ului   |    Flux RSS   |   Abonare la stiri prin email   |   Contacte

   |   Text size:
     Română      English      Русский

 
 
 
 

 


Angajare Asistată  »  Servicii angajare  »  Mediere
Informație despre Medierea muncii

Ce este Medierea Muncii?

 

Medierea în contextul legislației din Republica Moldova este activitatea prin care se realizează colaborarea dintre angajatori și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Serviciile de medierea muncii este activitatea prin care se reprezintă punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în vederea stabilirii de raporturi de muncă. Un rol important îl au consilierii de orientare profesională care, oferă sprijin persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prin acordarea acestor servicii de medierea muncii. Presratorii serviciilor de medierea muncii sunt furnizorii de servicii din sectorul public (ANOFM) sau privat, acreditati. Furnizorii de servicii din sectorul public sau privat, acreditati , au obligaţia de a identifica locurile de muncă vacante la angajatori şi a le face cunoscute persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

 

Cine sunt persoanele care beneficiază de servicii de mediere a muncii?

                                               persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă fără statut de şomer;


    persoanele angajate, dar doresc să-şi schimbe locul de muncă;


     persoanele, care urmează o formă de învăţământ de zi;


     persoanele deţinătoare de teren agricol;


     pensionarii;

 

                                                 persoanele cu dizabilități;

 

                                                 alte categorii;


                                                 agenţii economici / angajatori care solicită forţă de muncă.

Serviciile de mediere, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă se acordă gratuit de către furnizorii de servicii din sectorul public sau privat, acreditati şi se referă la:

  1. informaţii privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare a acestora prin publicarea, afişarea, organizarea de târguri ale locurilor de muncă;
  2. agenția are obligația de a identifica locurile de muncă vacante la angajatori și a le face cunoscute persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă;
  3. medeire electronic având ca scop plasare automată în corespondență a cererilor și ofertelor de locuri de muncă prin intermediul tehnicii de calcul;
  4. preselecţia candidaţilor corespunzător cerinţelor locurilor de muncă oferite şi în concordanţă cu pregătirea, aptitudinile, experienţa şi cu interesele acestora.

+++  Serviciile de mediere pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se acordă gratuit de către agenții.

 


Accesări: 10909

Angajare Asistată  »  Servicii angajare  »  Mediere

SUPORT IN ANGAJARE

 

HARTA ACCESIBILITĂȚII

 

CONTĂM PE SPRIJINUL ȘI IMPLICAREA DVS.

Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor

cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori.

Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează.
Citeşte mai mult... Citeşte mai mult... Citeşte mai mult...

 


Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.

© 2023 Asociația "MOTIVAȚIE" din Moldova   | Politica utilizare cookie și confidențialitate |  Site elaborat de WebDesign.MD
Total vizitatori unici: 845524 | Total ieri: 279 | Total azi: 221
PAGINA ÎN SUS